Ik ben ruim twaalf jaar zelfstandig actief met trainen en coachen van professionals.
Daarvóór werkte ik 19 jaar als orthopedagoog in het onderwijs en gezondheidszorg. Ik had diverse functies als stafmedewerker, (team-) coach, projectleider en daarnaast docent aan de Hogeschool van Utrecht. Na een korte sabbatical werkte ik enkele jaren als trainer voor een bureau voor organisatieontwikkeling en opleiding en maakte zo de overstap naar commerciële bedrijven.

Ik volgde diverse opleidingen op het gebied van organisatie- en beleidsadvies, (team-)coaching, loopbaanbegeleiding, persoonlijke bewustwording, familie- en organisatieopstellingen. Ik volgde een internationale trainersopleiding in Amerika: The Human Element. Dit gedachtegoed vormt voor mij een belangrijke inspiratiebron.

Mensen, communicatie, samenwerken, leren en opleiden lopen als een rode draad door mijn werkend leven. Ik leerde in mijn werk als orthopedagoog veel over anders-zijn, anders-denken en leven en communiceren met beperkingen. 
Als een spin in het web begeleidde ik voortdurend op alle niveaus in de organisatie om mensen met succes te laten worden wie ze zijn. Niets menselijks was daarin vreemd en mijn creativiteit en professionaliteit werden aan alle kanten uitgedaagd. 
Als orthopedagoog mocht ik ook menig veranderproces in organisaties mee begeleiden, waardoor ik als vanzelf coach werd in organisatiecontext.

Als coach/trainer/procesbegeleider is mijn aandachtsgebied het daadwerkelijk in beweging brengen van mensen om zo gewenste vernieuwingen en kwaliteitsverbetering tot stand te brengen, die blijvend is. 
Mij boeit de vraag hoe je mensen écht meekrijgt bij vernieuwing, wat mensen nodig hebben om écht te veranderen. Stilstaan en bewegen zijn voor mij essentiële zaken die voor mij samenkomen in de Qi Gong die ik beoefen: stilstaan om in beweging te komen.

Ik werk zowel in de commerciële als de publieke sector.